Kaynak: Parlak; “yetiştiriciler mevzuat mağduru”
Türkiye’de balık üretiminin 2 bin tonlardan 240 bin tonlara geldiğini, bunu bir başarı olarak saymanın mümkün olduğunu, ancak burada durmanın yanlış olduğuna dikkat çekti.
Parlak sözlerine şöyle devam etti, “Türkiye de kişi başına 6. 2 kilo balık tüketiliyor.Türkiye hem az üretiyor, hem de çok az tüketiyor” Türkiye’nin 100 milyonluk bir Türkiye olarak düşündüğümüzde, Bir milyon 500 bin ton gibi bir üretime ihtiyacı var. Çünkü dünyada kişi başına 15 kilo balık tüketilmektedir. Bizim bunu yakalamamız için, Bir milyon 500 bin ton üretim yapmamız lazım. Türkiye’nin nüfusunun 100 milyon olduğu günleri düşünerek söylüyorum. Bunun için önümüzde sıkıntılar var, problemlerimiz var. Çözülmesi gereken mevzuatlarımız var. Geçen günlerde Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birliği Yönetim Kurulu olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız sayın Faruk Çelik’i ziyaretimizde. Kendisine sunduğumuz düşüncelerimize çok olumlu yanıtlar verdi umutlu olduk. Bunu diğer Bakanlıklardan da bekliyoruz.